Hibisküs Çayı Faydaları
Hibisküs çiçekleri antosiyaninler, proantosiyanidinler, flavonollerin yanı sıra çeşitli pigmentler, yağlar ve asitler içerir.
Raporlar Hibisküstan türetilen biyoaktif bileşiklerin, vücut ağırlığında belirgin bir azalma, lipid birikiminin inhibisyonuna sebeb olduğunu göstermiş.
Hibiscus adipogenezin baskılanması ile obezite tedavisinde güçlü olduğunu göstermiştir.
Hibisküs çayının, yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabileceği ve kan basıncını dengelemeye yardımcı olabileceği belirtilmektedir.
Hibisküs çiçeklerinde bulunan antioksidanlar, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve genel sağlık üzerinde olumlu etkilere sahip olabilir.
Hibisküs çayı, C vitamini içeriği nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir.
Hibisküs çayı, sindirim sistemini rahatlatıcı etkilere sahip olabilir ve sindirim sağlığını destekleyebilir.
Hibisküs bitkisi ve çayı, vücutta iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek bazı bileşikler içerir.
Bir bardak su içerisine 2 çay kaşığı kurutulmuş hibiskus çayı eklenerek demlenir. 5 dakika sonra çayın rengi kırmızıya dönerek tüketime hazır hale gelir. Daha sonrasında süzülür, soğuk ya da sıcak şekilde tüketilebilir. Tatlandırmak için içerisine bal, tarçın ya da limon ilave edilebilir.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30000942/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30626104/
Yaşam tarzınıza ve beslenmenize özgü programınızı düzenleyebilmek için sizi nişantaşı diyet kliniğimize bekliyoruz.
Beslenme ve Diyet Uzmanı
Sezen Çetinkaya Eren