Soğuk kış günlerinin yaklaştığı bu sonbahar aylarında, doğa yine anacıl tavrıyla en besleyici besinlerini tüm cömertliğiyle bize sunmakta.

Kıştan korunmamız için yaz bounca ,yetiştirdiği cevizleri olgunlaştırdı ve sofralarımıza sundu.

Peki cevizin faydaları mı ? onlar saymakla bitmez…

Omega 3 kaynagıdır , düzenli kullanımda kötü kollesterolü düşürücü etkisi vardır. aynı zamanda damarların esnek kalmasını ve kan akışkanlığının normal düzeyde (tansiyon kontrolü) kalmasını sağlar.
(günde 2-3 adet dış zarı soyulmamış şekilde tüketilmelidir )

Şeker hastalarının tedavisine yardımcı olur.
Bağırsak ve böbrek hastaları için faydalıdır.
Gögüs ve prostat kanseri başta olmak üzere kanser türlerinden korur.
Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklarının gelişimi erteler.
Güçlü bir antioksidandır.
İçeriğinde “l-arginin” bulunduğundan kan-damar sistemini rahatlatır.
Grip ve nezleye birebirdir ayrıca öksürüğü keser.
Kalbi güçlendirir.
İştah açar ve aynı zaman da mideyi güçlendirir.
Mide gazını giderir.
Deri hastalıklarına iyi gelir.
Omega-3, hiperaktivite ve uyku bozukluğu gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
Zekayı geliştirir.
Yorgunluğu ve halsizliği giderir.

(100 gramı yaklaşık 650 kkal olduğundan aşırı tüketmemeye dikkat edilmelidir.)

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir