Benim de keyifle tükettiğim diyet pasta tarifini sizinle paylaşmak isterim.

Malzemeler :

• 6 tane yumurta akı (oda sıcaklığında )
• 2 su bardağı tatlandırıcı (splenda olabilir )
Kreması için;
• 1 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 paket şekersiz vanilya
Süslemek için; mevsim meyveleri
Hazırlanışı:
Yumurta aklarını orta devirde çırpıyoruz. Köpürünce yavaş yavaş tatlandırıcı (splenda) ekleyip 5 dk daha karıştırmaya devam ediyoruz. İyice katılaşan beze kıvamına gelen yumurta aklarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizde şekillendiriyoruz. pasta krema pompası kullanarak şekil verilebilir.
1 saat 130 derece fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz. Krema için önce sütümüzü tencereye alıp sonra mısır nişastası ve vanilyayı karıştırarak ekliyoruz. Katılaşana kadar pişirip soğumaya bırakabilirsiniz. Eğer krema yapmak zor diyorsanız krem şanti veya süt kreması da kullanabilirsiniz.
Pişen bezeler çok hassas olur ve kırılabilir, o yüzden tabağa aktarırken dikkatli olmalısınız.
Bezeleriniz soğuduktan sonra içine krema koyup daha sonra meyveyle süsleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir